E-handlaren seglar förbi 16 miljoner – ny vd tar plats på banan

Boozts medgrundare blir ny vd för padelraketen.

Förra året nådde e-handelsföretaget Ongoal en omsättning på 8,2 miljoner, vilket var en ökning på över 200 procent från 2019 års siffra. Tack vare de starka framgångarna har en av företagets grundare, Magnus Lindgren, valt att sluta på sitt ordinarie jobb för att istället bli e-handlare fullt ut.

Padelintresset fortsätter att växa. Intresset är enormt och det är fortsatt svårt att få tag på padeltider på flera håll. Vi hoppas även att innebandyn kan komma tillbaka till samma nivå som tidigare. Med hänsyn till starten på 2021 så känns en fördubbling av 2020 års omsättning inom räckhåll, sade han till Ehandel tidigare i år.

Annons

LÄS ÄVEN: Padelboom i e-handeln: “Finns inget slut på möjligheterna”

Och med bara två och en halv månad kvar av året står Ongoal kvar vid sin tidigare prognos, som innebär en fördubbling av 2020 års omsättning.

Starkt padelintresse

Nu kan Ehandel berätta att Ongoal dessutom väljer att toppa laget med en ny vd och delägare. Det handlar om e-handelsprofilen Anders Schoug. Han beskrivs som en person med mer än 20 års erfarenhet av e-handel och tillväxtbolag, bland annat som medgrundare av Boozt och Tvins.

Det skall bli riktigt kul att arbeta med teamet i Ongoal. Magnus Lindgren som är en av grundarna känner jag från vår tid på Tvins tillsammans. Det är något speciellt att arbeta med tillväxtbolag och entreprenörskap, och Ongoal har en bra utveckling där vi kommer att mer än dubbla försäljningen 2021 jämfört med förra året, säger Anders Schoug i en kommentar.

Som anledning till tillväxten pekar Ongoal ut det fortsatt starka intresset för padelsporten.

Trots att det har varit stora problem med leveranser under året på grund av pandemin så lyckas vi med tillväxten och det är tack vare nära samarbeten med de största varumärkena i våra kategorier. Nu ser vi också att innebandyn kommit igång igen och ser en ökad efterfrågan där. Dessutom har vi under året utökat sortimentet med träningsprodukter och rehabprodukter, vilket har fungerat bra, säger Magnus Lindgren.

Går utomlands

Han ser fram emot att få in Anders Schoug som ny kollega.

Jag och Anders har arbetat tillsammans tidigare och att nu få återuppta samarbetet i en ny konstellation känns oerhört spännande. Anders är mycket kompetent och erfaren och kommer att spela en viktig roll för vår fortsatta tillväxt.

Annons

Nu planerar Ongoal, som alltså fokuserar på både padel och innebandy, att bygga ut konceptet med fler sporter. Dessutom satsar bolaget på att rekrytera fler medarbetare och att etablera sig på marknader utanför Sverige.

Vi satsar mycket på vår plattform och våra sociala medier samt samarbeten med ambassadörer och har en mycket spännande tid framför oss, avslutar Magnus Lindgren.

Annons