E-handlaren slog BF-rekord – skänker bort hela försäljningen

"Vill inte hetsa till onödig konsumtion".

Det är inte alla som väljer att sänka priserna under Black Friday. Vissa väljer att delta på sitt eget vis. Ett sådant exempel är friluftshandlaren Icebug.

Bolaget gick inför rea-festen ut med att det inte blir några prissänkningar. Istället var det fullpris och att alla intäkter skulle doneras till Naturarvet.

Annons

Ett drag som verkar ha uppskattats av konsumenterna, då fredagens samlade försäljning i butik och e-handel bjöd på nytt rekord när den klockade in på 893 000 kronor. Den bästa noteringen någonsin för företaget under Black Friday.

Pengarna skänks nu oavkortat till Naturarvet och de ska användas till att köpa gammelskog, som är äldre än mellan 120 till 140 år, för att skydda den från avverkning. Mer exakt är det det halländska skogsområdet Ekåsen som ska bevaras.

Vi ser ingen poäng i att sänka priserna under Black Friday och vill inte hetsa till onödig konsumtion, men om vi kan bidra till att skydda gammelskog är det något bra. Icebug finns inte till för att göra ägarna rika, Icebug finns till för att göra så stor positiv skillnad som möjligt, säger David Ekelund, vd och medgrundare på Icebug.

Icebug har också råd att kosta på sig den här typen av välgörenhet. Bolagets omsättning växte under det senaste verksamhetsåret, som avslutades i februari 2023, från 225 till 364 miljoner kronor. Vinsten skrevs till 41,3 miljoner.

Annons