E-handlaren tar kommunernas elektronik: ”Gör det enklare”

Vinner stor upphandling.

Dustin tar ett allt hårdare grepp om marknaden för cirkulära IT-produkter. Nu har e-handlaren vunnit en upphandling med Linköping, Söderköping, Mjölby, Motala, Vadstena, Valdemarsvik och regionerna Östergötland och Jönköpings län.

Bolaget ska förse allt från skolor till sjukhus med hårdvara och tillhörande tjänster. Men en stor del av avtalen innefattar återtag av de gamla produkterna.

Annons

Pre-owned är en trend och det finns en snabbt växande efterfrågan på återtag bland våra kunder. Detta är ett helt cirkulärt erbjudande där vi gör det enklare för företag och offentlig sektor att vara mer hållbara. Dessutom är det ytterligare ett steg mot vårt eget mål att vara hundra procent cirkulära 2030, säger Joakim Aspelin, Business Unit Director Large Corporate and Public på Dustin, i ett uttalande.

Det var i höstas som Dustin etablerade sin avdelning för återtag i Växjö och det är dit IT-utrustningen skickas och tas om hand för antingen återbruk eller återvinning.

För Dustin är det viktigt att bidra till den cirkulära omställningen av branschen och det är därför viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder återtag av IT-produkter och öka antalet produkter som får ett längre liv. Nu är vi tillsammans med kunderna inom avtalet med och driver utvecklingen mot en mer cirkulär IT-bransch i regionen, säger Joakim Aspelin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!