E-handlaren varslar – 50 anställda kan sägas upp: ”Tung situation”

Tvingas till drastiska åtgärder i jakten på svarta siffror.

Mathem går en tuff kamp för att nå lönsamhet 2024. Igår kom beskedet att bolaget säkrat minst en halv miljard kronor i nytt kapital. Men det verkar inte räcka på långa vägar.

I dag meddelar man nämligen att ett flertal roller försvinner och upp till 50 medarbetare kan komma att sägas upp och att fackliga förhandlingar nu inletts.

Annons

Det här är en otroligt tung situation att vara i, och att behöva göra förändringar som drabbar duktiga medarbetare på det här viset känns väldigt tråkigt. Vårt största fokus nu är därför dels att sköta processen på ett så bra och rättvist sätt som möjligt och samtidigt stötta våra medarbetare som berörs och fortsätta att föra en nära dialog med dem i processen framåt, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem, i ett uttalande.

Det rör sig om rena kostnadsbesparingar, som också kan genomföras i och med den nya, automatiserade anläggningen i Larsboda. Bolaget säger att alla medarbetare fått information om omorganisationen. De som berörs av uppsägningarna kommer att få ytterligare information kommande dagar.

Vi har ett stort nykundsinflöde och tar hela tiden marknadsandelar. Men i det nuvarande världsläget, med så många omvärldsfaktorer som påverkar, måste ett bolag i förlängningen tjäna pengar. Våra lönsamhetsmål är satta till 2024, och för att lyckas med det behöver vi både effektivisera verksamheten i form av automatisering, men tyvärr även göra kostnadsbesparingar i form av en omorganisation, säger Johan Lagercrantz.

Annons