E-handlaren växlar upp – här är nya heta milstolparna

"Genererat betydligt högre omsättning än den nordiska marknaden".

Boozt lovar mycket till ägarna. E-handlaren ska ta en marknadsandel på 10 procent inom mode och livstil i Norden. Men det framgår av pressutskicket inte exakt när det blir verklighet.

Den justerade rörelsemarginalen ska samtidigt överstiga 10 procent. Men återigen kommuniceras ingen tidshorisont. Antagligen får dock ägarna veta mer när de går på Boozts årliga kapitalmarknadsdagar i dag tisdag den 28 mars.

Annons

Sedan 2017 har Boozt framgångsrikt genererat en betydligt högre nettoomsättningstillväxt än den nordiska marknaden. Marknaden i Norden är fortsatt attraktiv och företaget förväntas med positionen som det ledande nordiska varuhuset fortsätta ta marknadsandelar, kommenterar bolaget.

10 till 11 miljarder kronor

Bolaget siktar även på att betala tillbaka ett överskottskapital till aktieägarna på 800 miljoner kronor. Pengarna ska tas från notering på Köpenhamnsbörsen under de kommande tre åren.

Kapaciteten i koncernens hanteringscenter förväntas vara tillräcklig för att hantera en nettoomsättning om 10 till 11 miljarder kronor vilket innebär att bolaget endast förväntar mindre investeringar om cirka 150 till 200 miljoner årligen under kommande år, skriver Boozt.

Annons