E-handlarens galna onsdag: ”Vi hade rekord på allt”

"Vi är överväldigade".

På onsdagsmorgonen gick Matsmart ut med att man köpt upp lagret av torrprodukter från varumärket Paolos och gensvaret lät inte vänta på sig. Intresset blev så högt att sajten inte mäktade med det enorma trycket från kunderna och till slut kraschade. När den väl kom igång igen fortsatte kunderna att strömma till och under eftermiddagen var lagret helt slut på Paolos-produkter.

Det har aldrig hänt förut att allt tagit slut på samma dag. Vi hade rekord på allt. Antalet besökare till sajten, antalet kunder, antalet nya kunder, antalet order, det finns inte en enda parameter som inte var ett rekord, säger Hanna Thofelt Lindström, kommunikationschef på Matsmart, till Ehandel.

Annons

Men hoppet är inte ute för den som gick tomhänt under onsdagen. Fler varor är på ingång, men exakt när är ännu inte fastställt. Matsmart går nu igenom allt från gårdagen för att se hur man ligger till.

Vi tar in varor och levererar till vårt lager vartefter det finns plats och kapacitet. Det här var bara första omgången, så det kommer mer. Det pågår en febril aktivitet hos oss just nu. Vi måste ta den här dagen för att gå igenom allt och veta exakt var vi står och vilken kapacitet vi har.

Vad har ni fått för respons från kunderna?

Vi har fått jättefina reaktioner, våra kunder är superpositiva. Vi har också fått hjälp av våra kunder, de är helt fantastiska. De hjälper varandra att svara på frågor i våra kanaler och är det någon som är negativ, så går andra kunder in och försvarar oss. Vi är helt överväldigade av all den positiva feedback vi fått. Det har varit en väldigt positiv och trevlig ton.

Även andra produkter drogs med i försäljningslyftet, men det var just produkterna från Paolos som orsakade den enorma tillströmningen av både återkommande och nya kunder.

Nästan 80 procent av våra order innehöll någon eller några av de produkterna, berättar Hanna Thofelt Lindström.

LÄS ÄVEN: Matsmart köper upp hela lagret av Paolos: ”Förtjänar att ätas”

Annons
Annons