E-handlarens nya lager kammade hem Årets Nybygge: ”Full pott”

"En av logistiksveriges bästa arbetsmiljöer".

Att e-handlare älskar lager är en illa dold hemlighet, om ens någon hemlighet alls. Denna förkärlek till lagerbyggnader, och fördelar som möjlighet till ökad tillväxt och lokaler anpassade till verksamheten, låg med säkerhet bakom Mathems nybygge i Larsboda, söder om Stockholm.

Flyttlasset gick i december i fjol och nu prisas Mathems nya logistikanläggning för Årets Bygge 2023. Ett pris som delas ut av tidningen Byggindustrin, och Mathem kammade hem förstapriset i kategorin Industri/Logistik/Butik.

Annons

Det känns otroligt kul att vår nya logistikanläggning nu även blivit utsedd till Årets Bygge. För oss på Mathem är det fantastiskt att få husera i en byggnad som är helt anpassad efter våra egna behov, säger Mikael Hemmingsen, projektledare future logistics på Mathem.

Grön omställning

Den 36 000 kvadratmeter stora anläggningen ska enligt Mathem vara en av Europas största automationsanläggningar som hanterar matkassar från order till utleverans. Byggnaden inrymmer även en stor kontorsdel och utöver normaltempererad lageryta, finns både kyl- och fryslager.

Men särskilt stolta är man över sin satsning på grön el. Lagret försörjs till stor del av förnybar el som kommer från Stockholms största solcellsanläggning på taket. Målet är också att hälften av lastbilarna ska gå på el till år 2025.

Att det dessutom finns ett genomgående hållbarhetstänk, både vad gäller energiförsörjningen och att byggnaden erbjuder våra medarbetare en av logistiksveriges bästa arbetsmiljöer, gör att det verkligen är full pott för oss på Mathem, säger Mikael Hemmingsen.

Annons