E-handlarens nya rekord – slog 100 miljoner: ”Släppt lite på gasen”

Och nu vänder man till vinst.

E-handlaren Pen Store var snubblande nära 100 miljoner under sitt brutna räkenskapsår 2022/2023, maj till april. När året summerades landade omsättningen till slut på 97 miljoner kronor, med ett minusresultat på -1,2 miljoner.

Men med ett par starka månader i ryggen meddelar Pen Store att man nu klättrat över den magiska gränsen.

Annons

I november nådde e-handlaren för första gången en omsättning över 100 miljoner på rullande tolv månader. Samtidigt har man lyckats vända till lönsamhet efter ett par år av negativt resultat.

Vi har under året fokuserat på att förbättra bruttomarginaler och fraktnetto vilket givit god effekt på resultatet. Vidare har vi släppt lite på gasen men jobbar ändå mot fortsatt tillväxt på befintliga resurser, säger Jacob Bergström, vd och grundare, av Pen Store.

Populär tradition

En annan starkt bidragande orsak till framgången i slutet på året var e-handlarens årliga julkalender. I år släpptes den i fler exemplar än tidigare och samtliga kalendrar sålde slut i god tid innan december.

Vår julkalender har varit en populär tradition sedan flera år tillbaka. Årets kalender tog vi fram i 10 000 exemplar och vi är nöjda med att intresset var fortsatt högt och att samtliga sålde slut, säger Jacob Bergström.

Pen Store har sålt pennor och konstnärsmaterial på nätet sedan 2010 och har idag försäljning inom hela EU. Man har även en fysisk butik på Hornsgatan på Södermalm i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Pennvass lucköppning – e-handlaren släpper julkalender

Annons