E-handlarens nya superlager ska leverera 1 000 order i timmen

Med hjälp av 100 robotar.

I september förra året meddelade nätmodebutiken NA-KD att de skulle investera över 100 miljoner kronor i ett nytt automatiserat lager i Landskrona.

LÄS ÄVEN: NA-KD investerar över 100 miljoner i nytt lager

Annons

Nu står det klart att Logent tillsammans med Element Logic är leverantörerna till bygget som kommer att husera en AutoStore-anläggning. En mycket populärt variant av robotlager bland e-handlare.

Logent och Element Logic spelar i toppdivisionen inom logistik och lagerautomation och är idealiska partners för oss. Det här är ett av de mest spännande logistikprojekten i Norra Europa under 2020. Med det automatiserade lagret kommer vi att kunna fortsätta leverera på vår kraftiga omsättningstillväxt och förbättra våra ledtider till våra nordiska kunder, säger Oscar von Konow, COO på NA-KD, i ett pressmeddelande.

100 000 backar

AutoStore-lösningen kommer initialt att bestå av 100 000 backar och 100 robotar. Anläggningen ska kunna leverera över 1 000 order per timme och väntas bli en av de större AutoStore-lösningarna i Europa.

Vi är otroligt glada över partnerskapet och att få leverera en AutoStore-lösning till en av de mest framstående och innovativa aktörerna på den globala fashion-marknaden. Tillsammans med NA-KD och Logent kommer vi utan tvivel att leverera ett lager som tillmötesgår de mycket höga kraven på tillgänglighet, flexibilitet och skalbarhet, säger Thomas Karlsson, vd på Element Logic.

Det nya lagret väntas tas i bruk under tredje kvartalet i år.

Annons