E-handlarens revansch – efter tuffa året: ”Redan slagit 2023”

"Har varit ett hårt jobb".

E-handelsföretaget Renewed, som säljer begagnade mobiltelefoner och surfplattor, hade ett tufft 2022 där man tappade ordentligt mot åren innan. Nu meddelar dock företaget att man är tillbaka och det är en rejäl uppgång som presenteras.

För 2023 ska omsättningen ökat med 80 procent till 65 miljoner kronor. Lönsamheten hänger också med och enligt uppgifter gör man runt en halv miljon i vinst.

Annons

Det har varit ett hårt jobb, konstaterar företagets vd Benjamin Kibebe för Ehandel.

Vad låg bakom den tidigare dippen?

Inför 2022 valde vi att ändra affärsstrategi där vi avvecklade vår distributionsaffär och fokuserade på att bygga upp vårt varumärke, onlineförsäljning och våra partnerskap inom telekom och försäkring. Det krävde en del investeringar och fokus där vi hade ett långsiktigt mål som vi nu ser effekterna av.

Investeringarna och det ändrade fokuset har alltså burit frukt.

I år har vi redan slagit hela 2023 i omsättning och resultat med ganska god marginal, berättar Benjamin Kibebe.

40 procent av försäljningen ska ske online och 90 procent av kunderna är idag privatpersoner. Nu blickar dock företaget mot företagsmarknaden, där man ser stor tillväxtpotential.

Under 2024 är planen att gå in på flera marknader med vår e-handel samt satsa på den lokala B2B-marknaden. Vi jobbar med att bygga upp egen försäljning riktat mot små och medelstora företag, där vi fokuserar på egen säljstyrka samt utveckla partnersamarbeten inom B2B, säger Benjamin Kibebe.

För 2024 räknar Renewed med en omsättning på 150 miljoner kronor.

Annons

Annons