E-handlarens revansch – vände trenden och slog rekord

Koncernen möter framtiden med vind i seglen.

Outdoorkoncernen Nordic OSG, som ligger bakom OutdoorExperten, Skistart, MultiTriathlon och Climbing24, fick ett kämpigt 2020 med ordentligt röda siffror på resultatraden.

Som vi tidigare pratat om var 2020 ett omställningsår för oss där vi hade stort fokus på att slutföra våra systembyten och lägga grunden för 2021, och framtiden. Detta avspeglar sig i siffrorna för 2020 där även en stor nedskrivning på dotterbolagets aktier har gjorts vilket gör att det initialt ser ut som stort minusresultat, säger Johan Rehnström, vd på Nordic OSG, till Ehandel.

Annons

Men starten på 2021 har gått desto bättre. Faktum är att man lyckats revanschera sig rejält och slå sitt eget personbästa. Bolaget omsatte 60 miljoner under det första kvartalet och nådde en rörelsemarginal på över 10 procent.

2021 har verkligen börjat åt rätt håll med en ordentlig tillväxt i Q1 - mer än vad vi på förhand hoppades på - och dessutom med en väldigt god lönsamhet. Så det går verkligen åt rätt håll med ett gott momentum i hela gänget efter Q1 som var bolagets bästa kvartal någonsin.

Och formkurvan verkar inte ha mattats av sedan dess.

Vi fortsätter att visa lönsamhet varje månad här sedan i november, inklusive april och maj.

Bristen som bromsar

Men det kunde ha varit ännu bättre, menar man. För samtidigt som man lagt ned ett hårt arbete på att vässa affären, och uppenbarligen lyckats, så finns det fortfarande yttre omständigheter som ligger och bromsar en aning.

Vårt interna arbete där vi verkligen utgår från vår specialistkompetens har betytt jättemycket liksom, givetvis, den goda tillgången på snö och fokus på att vara utomhus, har varit drivande faktorer. Pandemins effekter på folks vilja att semestra inom landet och vara utomhus har förstås drivit på det hela och fortsätter så att göra, säger Johan Rehnström och fortsätter:

En faktor som dock hållit tillbaka senaste tiden är bristen på tävlingar och lopp, med lättade restriktioner på gång så hoppas vi även att detta kan dra igång ytterligare högtryck här under såväl sommaren som vintern som kommer. Folk är väldigt sugna på att stå på startlinjen igen.

"Är väldigt optimistiska"

Tidigare under året meddelade bolaget även att man plockar in nya ägare i form av WeSports AB och GOB Invest. Med dessa i ryggen och till synes bra tryck i försäljningen så är självförtroendet gott inför fortsättningen.

Annons

Vi känner att vi har ett fint momentum med ett härligt gäng att arbeta med. Det är otroligt roligt och händer mycket just nu. Vi är väldigt optimistiska för framtiden och ser utan tvekan att vi har mycket goda förutsättningar att nå ett rekordår för 2021. Men vi är självklart inte nöjda där, vi blickar framåt och kommer att bli en större och större spelare att räkna med i framtiden, avslutar Johan Rehnström.

Annons