E-handlarens största investering hittills: Nytt lager och 1000 nya jobb

Snabbare leverans till fler städer.

Den danska e-handelsjätten Nemlig.com går från klarhet till klarhet. Nyligen kunde man konstatera att företaget lagt ett riktigt rekordår till handlingarna, och nu presenteras nästa nyhet. Nämligen ett helt nytt lager på 30 000 kvadratmeter.

LÄS ÄVEN: Nätmathandlaren rusar och vänder till vinst - "är väldigt imponerad"

Annons

Det nya lagret ska ligga i Århus på Jylland, det vill säga i den västra delen av Danmark. Tanken är att det ska komplettera Nemligs befintliga distributionscentral som ligger i Köpenhamnsområdet. I dag täcker företagets service cirka 84 procent av landet.

Det är fantastiskt att vi nu kan släppa den här stora nyheten till glädje för våra många lojala kunder i Västdanmark, som nu kan se fram emot ännu bättre service i form av snabbare leverans, samtidigt som de får fler leveransfönster att välja mellan under dygnets alla timmar, säger Stefan Plenge, grundare och vd på Nemlig.com, i ett pressmeddelande.

När det är klart väntas det nya lagret, som beskrivs som företagets enskilt största investering hittills, ha skapat tusen nya arbetstillfällen till regionen. Lanseringen är planerad till 2022, men företaget tänker dra igång en rekryteringsprocess redan nu.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!