Nätmathandlaren rusar och vänder till vinst – ”är väldigt imponerad”

Lönsam för första gången.

Tillväxt och ständigt nya kunder, men svårare när det kommer till lönsamheten. Så har situationen sett ut för flera av de aktörer som uteslutande säljer livsmedel på nätet. Men nu verkar en av Nordens största nätmathandlare ha knäckt koden.

Danska Nemlig.com rapporterar en tillväxt på 45 procent under sitt senaste verksamhetsår, då bolaget dessutom för första gången fick till ett positivt rörelseresultat - på 13 miljoner danska kronor. Det motsvarar nästan 18 miljoner svenska kronor. Företagets omsättning kom under året upp i 2,1 miljarder danska kronor, eller strax under 2,8 miljoner svenska.

Annons

Försäljningsökningen går att härleda till coronapandemin då många danskar ville beställa hem sin mat. När trycket var som starkast räknade fick företaget rekrytera hundratals nya medarbetare och när 2020 är över räknar man med att ha skapat cirka tusen nya arbetstillfällen, inom bland annat kundtjänst och IT.

"2-3 år framåt i tiden"

Nemligs verksamhetsår tog slut den 31 juli 2020. Det var först under årets sista månader, det vill säga under våren, som företaget vände resultatet till plus. Då var tillväxten uppe i 100 procent.

Jag är väldigt imponerad av den helt extraordinära insats som vi som samlat team lyckades med det gångna räkenskapsåret. Tillväxtmässigt har vi på kort tid ryckt 2-3 år framåt i tiden på vår utvecklingsresa och vi hanterade den här stora uppgiften genom att arbeta tillsammans. Det kräver en stark laganda att hantera den tillväxt som vi har haft och samtidigt välkomna tusen nya kolleger ombord för att hjälpa till med servicen till våra många och lojala kunder, säger Stefan Plenge, vd och grundare på Nemlig.com.

LÄS ÄVEN: Anställde 400 medarbetare - levererar matkassen på natten

Annons