E-handlarna slår sig ihop: ”Helt rätt tajming”

Mat och medicin i ett.

Livsmedel och apoteksvaror i samma leverans. Det blir verklighet när Kronans Apotek och MatHem nu ingår ett nytt samarbete. Aktörerna menar att erbjudandet, som går live i början av 2021, är det första i sitt slag.

Allt fler människor handlar mat och apoteksvaror på nätet och den utvecklingen har accelererat under Coronapandemin. Därför är det helt rätt tajming med det här samarbetet. På Kronans Apotek arbetar vi ständigt med vårt digitala erbjudande och att förenkla för människor i deras vardag. Vi vill nå kunderna där kunderna är och säkerställa att de får tillgång till apoteksprodukter och tjänster när de behöver det. Nu tar vi ytterligare ett steg i den utvecklingen, säger Anders Torell, vd för Kronans Apotek, i ett pressmeddelande.

Annons

Samarbetet går ut på att kunder ska kunna beställa apoteksvaror, inklusive receptbelagda läkemedel, via MatHems sajt. Sedan levereras hela beställningen med MatHem. Upplägget påminner alltså om det som MatHem sedan tidigare har tillsammans med Clas Ohlson.

LÄS ÄVEN: 1 av 10 MatHem-leveranser har med en vara från Clas Ohlson

Samarbetet med Kronans Apotek är ett viktigt steg i MatHems spännande resa mot ett allt bredare utbud med allt fler varukategorier. Att kunna leverera apoteksvaror, och däribland även receptbelagda läkemedel, är en fantastisk utveckling för våra kunder. MatHems roll som en samhällsviktig tjänst, vilken särskilt tydliggjorts under det senaste året, befästs nu ytterligare med hjälp av Kronans Apotek, säger Johan Lagercrantz, vd för MatHem.

Det nya leveransupplägget förväntas innebära fördelar för båda parter. Kronans Apotek får möjlighet att nå ut till fler kunder samtidigt som MatHem får ett större utbud att presentera. Upplägget innebär också att MatHems kunder får tillgång till rådgivning från Kronans Apotek i samband med att de lägger sin beställning.

LÄS ÄVEN: Inget mer vin till maten - Winefinder lämnar MatHem

Annons