Ebay varnar för fräcka bedragare – säljer bilder för tusentals kronor

"Kommer att vidta åtgärder".

Följetongen med spelkonsolen PlayStation 5 verkar långtifrån vara över. Många står fortfarande utan en enhet och vi har tidigare skrivit om hur flera användare på Blocket och Tradera säljer sina PS5:or för nästan dubbla priset.

På Ebay har ett antal personer dock gått steget längre. Här försöker man nämligen sälja bilder på PlayStation 5 för tusentals kronor, med förhoppningen om att stressade köpare inte ska upptäcka luringen och klicka på köpknappen.

Annons

De säljs under rubriker som "Sony PlayStation 5 Console Disc Version PICTURE" eller "Ps5 Consloe *image only* Playstation picture" (ja, felstavat också) men trots det har flera bud inkommit på mellan 8000 upp till hissnande 60 000 kronor.

Vi fördömer de här opportunistiska säljarna som försöker att lura andra användare, säger Ebay i ett uttalande till EuroGamer.

Vi jobbar på att ta bort alla annonser på PS5-bilder från vår marknadsplats och kommer att vidta åtgärder mot säljarna, varnar man.

Marknadsplatsen agerar nu alltså mot lurendrejarna och enligt EuroGamer har flera av de 324 annonser man fick upp vid en sökning nu också tagits ned. Men när vi nu söker upptäcker vi att det minsann finns ett gäng kvar och buden skiftar i spannet mellan 42 kronor hela vägen upp till 11 600 kronor, så man verkar inte ha fått bukt med problemet helt och hållet.

LÄS ÄVEN: Efter kaoset – nu säljs de dyrt på Blocket och Tradera

Annons