Efter 10 månader blev lagret för litet: ”Vi är redan för trångbodda”

Krisplanen: Lagertält.

Så sent som i höstas flyttade e-handelsföretaget Nordic Nest in i nya lokaler i Kalmar. E-handlaren har haft en kraftig tillväxt genom åren och 2019 års flytt blev den tionde i bolagets historia.

Att säga att vi aldrig någonsin kommer att behöva flytta igen är nog att ta i, men förhoppningsvis ska det räcka under överskådlig framtid, sade vd:n Bank Bergström till Ehandel i samband höstens intåg i de nya lokalerna.

Annons

Anställer 120 personer till

Men nu visar det sig att det nya lagret kanske ändå inte var tillräckligt stort. Nordic Nests försäljning har rusat under coronapandemin och företaget ser nu ett behov av dels nyanställningar och dels utökat lagerutrymme. Det rapporterar tidningen Barometern.

Vi hade tänkt skapa en yta för möten och avkoppling i ena delen av kontoret men nu har vi fått klämma in åtta nya kontorsplatser i stället. Vi flyttade in de här nya lokalerna på 8 100 kvadratmeter för tio månader sedan och faktum är att vi redan är för trångbodda, säger Bank Bergström till tidningen.

Nordic Nests plan är att anställa ytterligare 120 personer inom främst lager och kundtjänst inför höstens högsäsong. När det är gjort kommer företaget att ha 300 anställda. Om bristen på lagerutrymme blir akut planerar man att lösa situationen med lagertält på 600 respektive 800 kvadratmeter. Enligt uppgifter till Barometern mer än dubblade Nordic Nest sin omsättning under det andra kvartalet. Den fina utvecklingen ska ha fortsatt in i juli och augusti.

LÄS ÄVEN: 250 000 flyttade varor senare - nu är Nordic Nests nya lager igång

Annons