Efter 75 år läggs bolaget ner – ”ingen vill köpa oss”

"Säljer fastigheten istället".

Möbelbutiken Aders Möbler i Surahammar i Västmanlands län har varit med i spelet i över 75 år, sedan 1944. Under 70-talet flyttades företaget till den befintliga lokalen på 3000 kvadratmeter och har sedan en tid tillbaka även e-handel.

Våra möbler kommer från kända leverantörer i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Eftersom vi inte tillhör någon kedja så bestämmer vi själva över sortimentet i butiken, skriver företaget stolt på sin sajt.

Annons

Men nu meddelar företaget att Aders Möbler har spelat sin sista visa. Under de senaste fyra åren har försäljningen sjunkit drastiskt trots att Mohsen Rahimi, som drivit möbelbutiken senaste 11 åren, har försökt vända utvecklingen. Man har bland annat minskat butiksytan, börjat hyra ut delar av lagerutrymmet samt försökt att sälja bolaget. Men inget lyckades vända förlusten och den sjunkande omsättningen. Det rapporterar Vestmanlands Läns Tidning.

Det har inte varit någon som vill köpa. Därför lägger jag ned butiken och säljer fastigheten istället, säger Mohsen Rahimi till tidningen.

Sedan i maj har butiken haft utförsäljning och den första oktober lämnas nycklarna över till den nya fastighetsägaren.

Annons