Efter apoteksboom på nätet – Kronans får nytt lager

"E-handeln har vuxit med 85 procent".

Nu boomar även apotekshandeln på nätet. Under första halvåret 2021 kom 18 procent av den totala apoteksförsäljningen från e-handeln, i Sverige.

Därför satsar nu Kronans Apoteks finska ägare Oriola på ett nytt e-handelslager i Enköping – som ska leverera onlinebeställningar till apotekets kunder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Vår e-handel växte med 85 procent år 2020 och planen är att fortsätta snabb expansion. För att bli en av de bästa aktörerna inom e-handel på apoteksmarknaden måste vi öka kapaciteten i vårt e-handelslager. Investeringen kommer också att göra det möjligt för oss att skapa ännu bättre flöden och processer för att öka lönsamheten i e-handeln och stödja dess fortsatta utveckling, kommenterar Oriolas vd Elisa Markula.

Det nya e-handelslagret får en yta på 15 000 kvadratmeter. Anläggningen hyrs av Logicenters, en byggherre som är specialiserad på lageranläggningar.

Bygget av det nya lagret drar igång under hösten och anläggningen ska stå klar under andra halvan av nästa år. Byggnaden ska husera vid Eva Ekebladsgatan i Enköping, ett stenkast från motorvägen E18.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!