Efter börsraset: Ännu ett bakslag för Footway

Skohandlaren utmanas på många fronter nu.

Det är tuffa tider för Footway, som säljer skor på nätet. För två veckor sedan så levererade e-handlaren in en vinstvarning – och aktien rasade på Stockholmsbörsen. Bolagets aktie, som noterades 2019, har sedan fortsatt att falla och handlades för strax under 10 kronor på onsdagen. Det kan jämföras med kurstoppen på 31 kronor i januari 2021.

Skoinköpen minskade kraftigt under pandemiåren 2020 och 2021 – och hittills har det inte skett någon dramatisk återhämtning. Konkurrensen är dessutom stenhård – inte minst från utländska skohandlare på nätet.

Annons

Kursen sänks

Nu drabbas e-handlaren av ytterligare ett bakslag. Bolaget måste ändra villkoren i den tidigare aviserade företrädesemissionen, enligt ett pressmeddelande. Förändringen?

Jo, de tidigare villkoren innebar att åtta befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till en teckningskurs på 13,50 kronor. De nya innebär istället att sex befintliga aktier medför rätt att teckna en ny aktie till en kurs på 10 kronor. Kursen måste alltså sänkas.

De som hittills har sagt sig vilja köpa aktier i samband med emissionen är bland andra fastighetsmagnaten Rutger Arnhult, via eget bolag, Svea Bank – och investmentbolaget Altocumulus Asset Management. Tillsammans är de villiga att köpa aktier för runt 100 miljoner kronor.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!