Efter butiksstängningarna – nu säljer Amazon tekniken

Amerikanskt universitet satsar på Amazons obemannade butikslösning.

Nyligen tog Amazon beslutet att stänga ner åtta av sina Amazon Go-butiker i USA. E-handlaren hävdar dock att man inte har några planer på att överge konceptet, utan att det snarare handlar om att utvärdera och optimera var butikerna är som mest lönsamma.

Om det stämmer eller ej återstår att se, men tekniken som Amazon använder sig av i sina obemannade butiker verkar man nu även sälja till andra intressenter. I förra veckan rullade nämligen en närbutik på Marymount University i Arlington, Virginia, ut Amazons kassalösning i sin butik.

Annons

Att bli det första universitetet i USA som samarbetar med Amazon och implementerar deras Just Walk Out-teknik i en närbutik på campus, visar hur Marymount främjar en innovativ och spännande studentupplevelse som tilltalar de tekniskt kunniga studenterna, säger Irma Becerra, rektor på Marymount University i ett pressmeddelande.

Registreras automatiskt

Butiken i Arlington är alltså den första på ett universitetsområde i USA att använda sig av Amazons lösning, men sedan tidigare har bland annat en närbutik i Kansas City implementerat tekniken.

Tekniken gör det möjligt för kunden att scanna sitt betalkort när de går in i butiken, plocka på sig vad de önskar för att sedan helt enkelt traska ut.

Alla varor som kunden tar med sig, eller lägger tillbaka på hyllorna, registreras automatiskt med hjälp av kameror och sensorer. När kunden sedan lämnar butiken dras beloppet på kortet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!