Efter butikssuccén: Nu väntar e-handel i grannlandet

Gör comeback efter välbesökt butikspremiär.

Lindex planerar att inom kort etablera en e-handel i Danmark. Beslutet tillkännagavs i samband med att företaget slog upp portarna till en fysisk butik i Köpenhamn. Hela 13 700 personer begav sig till butiken, som ligger i gallerian Field's, när den öppnade nu i helgen. Enligt företaget började kunderna att ställa sig i kö redan två timmar innan butiken öppnade.

Vi är fullständigt överväldigade över det fantastiska mottagandet. Det är tydligt att kunderna har saknat Lindex på den danska marknaden och vi är mycket stolta över att vara med och öppna den första Lindexbutiken i Danmark. Aldrig tidigare har ett modeföretag lockat så många kunder och skapat kö genom hela det första våningsplanet. I och med öppningen av Lindex har Field’s den bästa modemixen i ett danskt shoppingcenter, säger Thomas Thomsen, Shopping Center Manager för Field's, i ett pressmeddelande.

Annons

Lindex butik i Köpenhamn drivs av franchisetagarna Loa Kristjansdottir och Albert Magnusson, som sedan tidigare är involverade i Lindex verksamhet på Island. Duon planerar att inom kort öppna fler butiker i Danmark samt att etablera en så kallad "Shop Online" på danska.

Andra gången gillt?

Modekedjan, som för övrigt visade upp en kraftigt växande lönsamhet under årets första halvår, har för närvarande 461 butiker på 18 marknader. Nio av marknaderna hanteras genom franchise-upplägg.

LÄS ÄVEN: Lindex ökade resultatet med 85 procent första halvåret

Det är tio år sedan som vi i en liten skala började sälja barnkläder online på Island. Att vi nu tillsammans med Lindex öppnar butik i modestaden Köpenhamn, och därtill med besöksrekord, är helt otroligt! Vi är mycket tacksamma över det stora intresset och ser fram emot att ge våra fantastiska kunder en inspirerande modeupplevelse, säger Loa Kristjansdottir och Albert Magnusson.

Den nya nätbutiken blir dock inte Lindex första e-handelssatsning i Danmark. Redan 2011 kunde vi rapportera att Lindex skulle expandera sin e-handel - som då fanns tillgänglig i bland annat Danmark - till att vara tillgänglig för beställningar i hela EU. Den som i dag försöker gå in på lindex.dk dirigeras om till EU-sajten där betalning sker i euro. Det kan jämföras med Island, där Lindex har en landsspecifik sida på isländska.

LÄS ÄVEN: Lindex går ut i Europa på nätet

Enligt Lindex pressavdelning har företaget ännu inte satt något exakt datum för lanseringen av den danska e-handeln, mer än att det kommer att hända under det kommande halvåret. När den danska nätbutiken är på plats kommer Lindex kunder i Danmark att kunna handla i lokal valuta och med snabbare och billigare frakt än vad som är fallet i dag.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!