Efter domen: E-handelsjätten stänger ned alla lager

1 miljon euro per dag.

I går kunde vi berätta att en fransk domstol hade förbjudit e-handelsjätten Amazon att sälja icke väsentliga varor. Endast produkter som mat och medicin skulle få köras ut till fransmännen. Anledningen till beslutet var bland annat kritik mot arbetsförhållanden på Amazons lager, där säkerheten för arbetarna ifrågasattes.

LÄS ÄVEN: Amazon överväger att stänga lager efter domstolsorder

Annons

Nu får kritikerna som de önskade eftersom Amazon tvingas stänga alla distributionscentraler i landet. Stängningen ska gälla i fem dagar från och med idag. Även om de kunde ha fortsatt i mindre skala så säger man att risken för bötesbeloppet på 1 miljon euro per dag, om man bryter mot beslutet, är för hög. E-handlaren verkar helt enkelt inte kunna garantera att man inte bryter mot förbudet.

Under stängningen ska Amazon städa sina lager och införa åtgärder för att öka säkerheten för arbetarna. Man kommer även att utvärdera hur domstolsbeslutet kommer att påverka företaget och logistiken i Frankrike.

LÄS ÄVEN: Modejätten stänger e-handeln – ”för allas säkerhet och hälsa”

Företagets runt 10 000 anställda kommer att få stanna hemma med full betalning under den temporära stängningen. Amazon har totalt sex distributionscentraler i Frankrike.

Amazons franska nätbutik verkar fortfarande vara öppen men man varnar på sajten för förseningar och att alla produkter inte finns tillgängliga.

Annons