Efter dubblade förlusten – e-handlaren tvingas ta in miljoner

Ägarna pumpar in mer pengar.

Wakakuu är namnet på en e-handlare som profilerat sig inom det lyxigare segmentet. Man har bland annat sålt kläder från märken som Acne, Ganni och Lisa Yang. E-handlaren grundades för tolv år sedan av Maria Tollemark och Anna-Maria Lundström Törnblom.

Omsättningen tickade på i jämn och stadig takt mellan 2017 och 2021 från 54 miljoner upp till strax över 100 miljoner. 2021 var dock ett exceptionellt bra år för många e-handlare, eftersom pandemin härjade så värst då.

Annons

Omsättningen sjönk

Men precis som för många andra e-handlare har det kärva ekonomiska läget sedan 2022 slagit hårt mot bolagets intäkter. I fjol så landade omsättningen på runt 94 miljoner kronor. Samtidigt dubblades förlusten till -21 miljoner kronor, jämfört med året innan.

Det ser alltså rätt tufft ut framåt. Men nu har bolaget lyckats att ta in mer pengar. Genom en riktad nyemission har man fyllt på kassan med 20 miljoner kronor. Något Breakit var först med att rapportera om.

E-handelsprofiler på ägarlistan

Bland delägarna återfinns e-handelsprofiler såsom Nakd-grundaren Jarno Vanhatapio och Kimmo Björnsson, medgrundare av Mat.se som senare köptes av Mathem. Wakakuu har även ett investmentbolag i ryggen i form av AM Brands. Samtliga ägare har gått in med kapital i nyemissionen.

Annons