Efter ex-ägarens comeback – Ellos talar ut: ”Ska bli ledande i Europa”

"Vi ska expandera och utveckla bolaget".

Ellos Groups och Nordic Capitals "kärlekshistoria" inleddes redan 2013. Då köpte investeringsbolaget Nordic Capital e-handelskoncernen Ellos Group. Men 2019 så såldes Ellos-gruppen för 2,4 miljarder till Benelux-baserade modekoncernen FNG.

Men som Ehandel berättade på torsdagen blev "saknaden" för stor. Nordic Capital blir nu på nytt ägare av Ellos-gruppen igen. Hur stor andel man köper och vad prislappen ligger på är dock hemlighållet.

Annons

Nordic Capital ska lyfta omsättningen ytterligare i både Norden och på "utvalda marknader i Europa", enligt ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Saknaden blev för stor: Ellos ex-ägare tar över rodret igen

Johan Stigson, CFO på Ellos-gruppen, säger till Ehandel att han ser fram emot att göra en ny tillväxtresa med investeringsbolaget.

Det är positivt att Nordic Capital återigen blir ägare till Ellos Group. Ellos Group står väl positionerade för att dra nytta av tillväxten och efterfrågan online i såväl Norden som Europa, och vi ser fram emot att fortsätta vår tillväxtresa tillsammans med Nordic Capital, säger Johan Stigson.

Vad kan de tillföra den här gången?

Med Nordic Capital som ägare får vi återigen en erkänd och stabil ägare i ryggen som vi känner väl och som kommer att ge oss rätt förutsättningar och råd under vår fortsatta tillväxtresa.

Nu ska Ellos-gruppen fortsätta sin expansion och bli en betydande e-handlare inom sin nisch i Europa, tillägger han.

Vi ska fortsätta att expandera och utveckla bolaget i enlighet med vår långsiktiga strategi om lönsam tillväxt. Vår målsättning är att bli Europas ledande e-handelsaktör inom hem och mode. Som ny ägare kommer Nordic Capital aktivt stötta Ellos Group under bolagets fortsatta utveckling.

Annons

Annons