Efter explosionsartade ökningen – här är e-handlarnas nya lager

"Möjlig tillväxt med mer än 300 procent".

Både MatHem och Fruktbudet har haft en stark tillväxt på senare tid, inte minst sedan coronapandemin slog till på allvar. Nu väljer de båda företagen, som i dag har ett gemensamt lager i Göteborg, att göra en gemensam expansion. De båda aktörerna kommer även fortsättningsvis att hålla till i samma lokal, men med en betydligt större lageryta än den nuvarande.

Bakgrunden är att Mathem har slutit ett treårigt hyresavtal med Ikano Bostad för en lagerlokal på 10 000 kvadratmeter i Mölndal.

Annons

Vi har under lång tid planerat en expansion i Göteborg med omnejd, där vi har diskuterat olika alternativ för hur vi ska gå tillväga. De senaste månadernas explosionsartade ökning för MatHem har gjort att vi har behövt agera snabbare än planerat. Vi är därför mycket glada över att nu ha skrivit avtal med Ikano Bostad om det nya, större lagret som kommer att vara en viktig nyckel för vår satsning på Göteborgsområdet, säger Johan Lagercrantz, vd på MatHem, i ett pressmeddelande.

Lagercrantz ser framför sig att flytten kommer att medföra positiva synergieffekter för båda bolagen.

Totalt räknar vi med att vårt nya gemensamma lager kommer att ge oss möjlighet att tillsammans växa med mer än 300 procent jämfört med nu.

Nu ska det nya lagret renoveras och bland annat få en ny kyl- och frysanläggning. Inflyttningen är tänkt att ske i slutet av 2020.

LÄS ÄVEN: E-handeln med mat exploderade: Ökning med över 100 procent

Annons