Efter förvärvet – de ska leda Brings megasatsning i Sverige

"Vi tar det bästa från två världar".

I oktober meddelade Bring att de blir ny majoritetsägare i TPL-bolaget DreamLogistics. I dag står det klart exakt hur den nya organisationen kommer att se ut. Dream får ansvaret för att driva Brings automatiserade fulfilment-satsning Shelfless i Sverige.

Över tid kommer de lager vi har att gå över till att ingå i Shelflessatsningen. Så vi tar det bästa från två världar, där ett plus ett blir tre. Vi tar styrkan och kapitalet från Bring och slår ihop det med Dreams WMS och IT-teknik. Det kan bli riktigt, riktigt bra, säger Jonas Ahlgren, medgrundare och vd på DreamLogistics, till Ehandel.

Annons

Det står även klart att namnet Dream kommer att försvinna längre fram, för att bolaget ska bli helt integrerade i Bring.

Innebär det att Bring kommer att äga Dream till 100 procent, eller handlar det bara om ett namnbyte?

Kortsiktigt sker det ingen justering av ägarbilden. Vi har valt att behålla namnet just nu för att inte förvirra marknaden. Inte minst de som haft kontakt med oss men som ännu inte flyttat över och blivit kunder. Men på sikt kommer namnet att segla in under Shelfless och DreamLogistics kommer att fasas ut.

Det ska heller inte ske några större förändringar för Dreams befintliga kunder vad gäller den nuvarande prisbilden. Istället ska de få fler tjänster att välja på när DreamLogistics lager övergår till att också bli Shelfless-lager.

Man kommer till exempel att kunna välja last mile i Stockholm och att ha en returhub i Oslo, säger Jonas Ahlgren.

Hur många Shelflesslager kommer ni att ha i Sverige när Dream-lagren integrerats helt?

Vi har fem lager på fyra platser och startar upp i Stockholm i början på 2022.

Vad innebär det för dig och din roll nu när DreamLogistics blir en del av Bring?

Annons

Jag har fått den stora äran att dels vara kvar som vd för Dream, men också rollen som vd för Bring Shelfless AB, säger Jonas Ahlgren.

LÄS ÄVEN: Bring förvärvar DreamLogistics - tar upp kampen mot Postnord

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!