Efter jätteförlusten – nu lånar de en halv miljard

"Får bättre förutsättningar".

Last mile-bolaget Instabee, som driver Instabox och Budbee, visade upp en förlust på 1,1 miljarder kronor under förra året. Samtidigt skrevs värdet på företaget ned från 18 till 13,5 och slutligen omkring 11,6 miljarder av ägarna i början på året.

Nu lånar man en halv miljard kronor från just ägarna med Kinnevik, som sitter på 13 procent av aktierna, i spetsen, rapporterar Di.

Annons

Vi har investerat cirka 250 miljoner kronor i Instabee i linje med vårt fokus på att fortsätta investera i de bolag som vi ser stor potential i, säger Torun Litzén, kommunikationsdirektör på Kinnevik, till tidningen.

Även Creades, som äger 5,5 procent, ska ha stoppat in en ansenlig summa: 150 miljoner kronor för att vara exakt. Det ska röra sig om ett så kallat konvertibellån, som senare kan konverteras till aktier.

Det är som sagt en del i vårt löpande arbete och innebär att vi får bättre förutsättningar att arbeta på ett kostnadseffektivt sätt, säger Ann Sonne, kommunikationschef på Instabee.

Samtidigt som Instabee brottats med stora förluster, så var det faktiskt inte bara de röda siffrorna som växte. Även omsättningen steg rejält, med 54 procent till, 2,3 miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: Så blir nya logistikjätten Instabee: "Tanken har funnits i många år" 

Annons