Efter kaosåret: Jätten på rätt köl igen – närmar sig vinst

"Lönsamheten har ökat med 10 till 20 procentenheter".

Det blev ett ganska rörigt 2022 för mode- och e-handlaren NA-KD. I april lämnade dåvarande vd:n Anders Kristansen bolaget efter bara en månad på posten. Därefter följde fler avhopp på ledningsnivå.

Oscar von Konow tillsattes som tillförordnade vd efter Kristansens sorti. Uppdraget: att vända bolaget till vinst igen. Detta efter att förlusten hade dragit iväg med nära en halv miljard sedan 2021.

Annons

LÄS ÄVEN: NA-KD vill plocka in 300 miljoner – och nya ägare

I en intervju med Di Digital säger nu Oscar von Konow att företaget är på rätt köl igen.

Från och med augusti är vår onlineaffär lönsam, och täcker i dag upp för bolagets totala kostnader. Lönsamheten har ökat med 10 till 20 procentenheter jämfört med föregående år, vilket är en markant förbättring, säger Oscar von Konow till sajten.

Värderingen föll

En viktig åtgärd som pekas är det sparpaket som medfört en minskning av personalstyrkan med 30 procent. Det ska spara företaget 60 miljoner på årsbasis. NA-KD fokuserar nu också mer på starka befintliga marknader såsom USA, Frankrike och Storbritannien.

I somras tog man in 200 miljoner kronor. Det medförde samtidigt att värderingen föll från 5,5 miljarder till 1,2 miljarder kronor. Och för att nå lönsamhet i år behöver man ta in ännu mer kapital.

Mitt uppdrag är att ta bolaget till lönsamhet. Jag står till förfogande som vd så länge de tycker att jag gör ett bra jobb, säger Oscar von Konow.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!