Efter konkurs och avhopp – hon ska lyfta Boomerang

"Engagerad ledarstil".

Strax efter nyår 2018 avslöjades det att modevarumärket Boomerang hade samlat på sig mångmiljonskulder och att bolaget går i konkurs. Men drygt en vecka efter beskedet meddelade Boomerang att företaget hade fått nya ägare som skulle rädda dem ur konkursen.

LÄS ÄVEN: Skulder i mångmiljonklassen bakom Boomerangs konkurs

Annons

De som vågade satsa på dem och ge bolaget en andra chans var Tisenhultgruppen. I samma veva tillsattes även en ny vd, Fredrik Larsson, som redan mellan 2000 och 2009 hade en vd-roll på bolaget.

Men efter ett år valde Fredrik Larsson att lämna sitt uppdrag. Sedan dess har Malin Nodesjö från Tisenhultgruppen fungerat som tillförordnad vd men nu, ytterligare ett år senare, är det klart vem som tar över vd-titeln.

LÄS ÄVEN: Boomerangs nya ägare stänger butikerna – nätbutiken blir kvar

Den som kommer axla vd-uppdraget på Boomerang är Karin Salegård. Hon kommer närmast från rollen som marknadschef på premiumbutiken Department & Stores, som ingår i RNB, där hon har spenderat de senaste 16 åren.

Med Karin får Boomerang en vd med gedigen erfarenhet och kunskap om modebranschen. Dessutom har Karin en stark känsla för hållbar utveckling och kan bidra med en engagerad ledarstil som kommer att passa Boomerangs verksamhet perfekt, säger styrelseordförande Malin Nodesjö, i ett pressmeddelande.

Karin Salegård tillträder sin nya tjänst den 3:e februari 2020.

Boomerangs filosofi och värdegrund är baserad på kvalitet, enkelhet och långsiktighet och har följt med sedan starten 1976. Varumärkets grundinsikt, att tidlös stil alltid övervinner både kortsiktiga trender och realisationer, känns mer aktuellt än någonsin i dag, säger Karin Salegård.

Jag ser fram emot att få vidareutveckla detta hållbara fina varumärke tillsammans med de övriga teamet på Boomerang

Annons

Annons