Kitchentime får ny sajt – smyger ut internationell satsning

"Hastighet och stabilitet".

I januari köpte Nordic Nest upp varumärket Kitchentime, med lager, för cirka 65 miljoner kronor av Bergendahls. Nu någon månad senare så har man fått upp en helt ny nätbutik och adderat en bredare internationell satsning.

Vi tänkte smyga igång sajten, säger Nordic Nests vd Bank Bergström när Ehandel hör av sig.

Annons

I och med lanseringen av den nya sajten genomförs det förvärv som Nordic Nest Group gjort från den tidigare ägaren, fortsätter han.

I tysthet har man alltså rullat ut en helt ny plattform på Kitchentime.se, samt för de nordiska länderna och Tyskland.

Det är samma tekniska plattform som idag driver Nordic Nest och Svenssons-sajterna. Att vi kan använda samma plattform för alla våra varumärken ger en stor fördel i skalbarhet och effektivitet. Tidigare har plattformen visat på väldigt stark prestation när det gäller exempelvis hastighet och stabilitet, säger Bank.

Räknar med boost hos Google

Man hoppas även på att den nya plattformen ska ge en boost i sökmotorerna.

Detta i kombination med vårt outtröttliga arbete för att förbättra kundupplevelsen, i allt vi gör, har inneburit att Nordicnest.se och Svenssons.se är de två starkaste sajterna i kategorin när det kommer till SEO-synlighet hos Google. Vår förhoppning är att vi ska kunna göra samma förflyttning med Kitchentime-sajterna.

Sajten ska vara byggd tillsammans med leverantören Avensia. Mer intressant i samband med nya Kitchentime.se, och dess nordiska systersajter, är dock att man också lagt ut en helt ny nätbutik, Kitchentime.com. Bank Bergström berättar mer om tankarna bakom den satsningen.

I dag hanterar vi logistik till 70 länder från vårt lager i Kalmar. Med den nya Kitchentime.com vill vi dra full nytta av den internationella kapaciteten som vi har operativt, och erbjuda kunder i stora delar av världen att hitta produkter för att laga godare mat hemma.

Hur går det med resten av flytten bakom Kitchentime?

Annons

Själva flytten av det fysiska lagret påbörjas nästa vecka. Vi räknar med att det kommer att gå smidigt att flytta in varorna till vårt lager i Kalmar. Teamet på Bergendahls har varit mycket hjälpsamma i arbetet hittills så tillsammans med dem kommer även lagerflytten att kunna genomföras smidigt och effektivt, säger Bank Bergström.

Annons