Efter kris och rekonstruktion – ny ägare tar över e-handlaren

"En spännande tid".

Babykrisen spred sig som en löpeld under förra året och flera framträdande aktörer inom babyprodukter tvingades i rekonstruktion. En av dem var Bonti som i våras plockade in 5 miljoner kronor i en finansieringsrunda för att få rätsida på skeppet.

LÄS ÄVEN: Krisbolaget plockar in miljoner – mitt i rekonstruktionen

Annons

Bonti, med 30 år på nacken och flera fysiska butiker, omsatte 104,1 miljoner kronor under 2022, det senaste rapporterade räkenskapsåret. En ökning från 75,8 miljoner kronor året innan. Samtidigt gjorde bolaget en förlust på 16,2 miljoner kronor.

Nu visar det sig att Bonti och dess ägarbolag Raptor Group, som ägs av Edward Ernstberger, har fått nya ägare. Ernstberger kliver samtidigt av från styrelsen tillsammans med den operativt aktiva delägaren och ledamoten Robin Seger. Det rapporterar Breakit.

Privata investerare

De nya ägarna är privata investerare som Fredrik Lundqvist med bolaget Inorelax och Andreas Martin-Löf. Tillträdande ordförande är Erik Wikström medan Aleksandra Avli kliver in som ny vd i bolaget.

Vårt huvudmål de kommande månaderna är att bygga operationell styrka och att fortsätta utveckla det starka varumärke och värde som Bonti har levererat till sina kunder, säger Aleksandra Avli i ett pressmeddelande.

Det är en spännande tid och vi är otroligt dedikerade till att stärka vår relation med kunderna genom att erbjuda det bästa på marknaden, både i butik och online.

LÄS ÄVEN: E-handlaren i rekonstruktion – branschens tredje på kort tid

Annons