Efter miljardköpet – jätten skakar om i ledningen: “Vill tacka dem”

"Verkar nu under ett gemensamt varumärke".

I mitten av förra året så lade den svenska e-handelsjätten Dustin vantarna på nederländska IT-bolaget Centralpoint. Tanken var att ta sig an Benelux-regionen och idag titulerar Dustin sig en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux.

LÄS ÄVEN: Dustin gör rekordresultat – köper konkurrent för över 4 miljarder

Annons

Under året har vi framgångsrikt integrerat verksamheten i Benelux i koncernen och verkar nu under ett gemensamt varumärke, säger Thomas Ekman, vd för Dustin, i ett pressutskick.

Nu är man dock redo att göra lite större organisationella förändringar i efterdyningarna av sammanslagningen av verksamheterna.

För att möjliggöra ytterligare synergier och öka tempot i utrullningen av den nordiska modellen för små och medelstora bolag i Benelux skapas en koncerngemensam organisation för Operations och en för segmentet små och medelstora bolag, skriver Dustin.

Detta innebär att Alexandra Fürst, idag COO Nordic, blir ansvarig för Operations och Rebecca Tallmark, idag EVP SMB Nordic, blir ansvarig för SMB. Morten Jakobi, EVP SMB Benelux, och Gijsbert Geerders, COO Benelux, lämnar samtidigt koncernledningen men fortsätter i bolaget i andra roller.

Vi är nu redo att öka takten i att utvinna synergier och öka skalbarheten, skapa en ännu bättre kundupplevelse och stärka positionen hos små och medelstora bolag i Benelux. Det gör vi genom att samla alla kompetenser och initiativ inom operations och små och medelstora bolag i koncerngemensamma funktioner. Jag är glad att Morten och Gijsbert fortsätter i andra viktiga roller i bolaget och vill passa på att tacka dem för deras starka bidrag som medlemmar av koncernledningen, säger Thomas Ekman.

Dustins koncernledning från den 1 oktober, 2022:

  • Thomas Ekman, VD och koncernchef
  • Johan Karlsson, CFO
  • Alexandra Fürst, COO
  • Rebecca Tallmark, EVP SMB
  • Angelo Bul, EVP LCP Benelux
  • Michael Haagen Petersen, EVP LCP Nordic
  • Stephanie Forsblom, EVP Marketing & Communication
  • Martin Lindecrantz, EVP HR

Annons