Efter miljontillväxten i e-handeln – ny delägare kliver in i styrelsen

Expansionen fortsätter.

E-handelsföretaget Qvesarum, som siktat in sig på att sälja inredningsprodukter och byggvaror av kvalitetsmaterial, har sett en fin tillväxt i samband med den starka heminredningstrenden under pandemin. I somras kunde vi berätta att företaget skulle expandera till Danmark för att möta en allt starkare efterfrågan från andra sidan Öresund.

LÄS ÄVEN: Storökar mitt i krisen - nu tar de sin e-handel till nästa land

Annons

Nu kommer den skånska e-handlaren med fler nyheter. Bolaget har nämligen förstärkt sin styrelse och ägargrupp med Pelle Lundborg, entreprenören som bland annat varit med och grundat det börsnoterade spelbolaget Embracer Group. Lundborg köper 20 procent av Qvesaum och tar därmed en plats i företagets styrelse.

Vi har ambitionen att fortsätta växa och Pelles långa erfarenhet från tillväxtbolag kommer att vara värdefull i strategiarbetet, säger grundaren och huvudägaren Joakim Emanuelsson i ett pressmeddelande.

Pelle Lundborg ser fram emot sitt nya uppdrag.

Jag har under flera år följt Qvesarums utveckling och imponerats över kvalitén på produkterna. Det gläder mig att få jobba tillsammans med deras kreativa och drivna ledning och jag hoppas kunna tillföra något med min egen erfarenhet som entreprenör.

I samband med förvärvsnyheten passar Qvesarum också på att meddela att en expansion till Norge står på tur. Detta efter att även den danska marknaden ska ha levererat väl sedan starten i somras.

Företaget har gått från att vara ett traditionellt handelsföretag till att bli mer och mer e-handelsorienterat. En satsning på att digitalisera affärsmodellen har gjort att e-handeln växte med 58 procent på sina befintliga marknader - Sverige och Danmark - under 2020 och nu öppnar vi upp i Norge, säger Qvesarums vd Emil Linderberg.

Qvesarum grundades år 2000 och har i dag cirka 25 anställda i Sverige, samt cirka hundra anställda i ett dotterbolag i Indonesien. Bolaget omsatte 54 miljoner kronor år 2020, vilket kan jämföras med 44,5 miljoner 2019.

Annons
Annons