Efter ny fransk lag: Vässla i guldsits i Paris: ”Enorma möjligheter”

"Blir betydligt lättare att äga och att köra en Vässla Bike".

Svenska Vässla Bike har fått en ledartröja i Paris – och kan nu ohejdat trampa på framåt. Den svenska startupen förser bland annat last mile-bud med elmopeder, via ett abonnemangssystem.

Nu blir företagets fordon Vässla Bike det i stort sett enda godkända fordonet, i en helt ny fordonsklass som införs i Frankrike inom kort. Detta efter att en ny lag har trätt i kraft i Frankrike.

Annons

Den franska regeländringen gör att vår Vässla Bike blir betydligt lättare att äga och köra, kommenterar Noa Khamallah, COO och medgrundare på Vässla och fortsätter:

Det öppnar upp enorma möjligheter, och helt plötsligt är vi nästan ensamma om att erbjuda godkända fordon inom den här kategorin i Frankrike.

Den nya lagen heter på franska "cyclomobile léger". Och kategorin omfattar elcyklar och elmopeder – eller som en Vässlas fall, en kombination av båda fordonstyperna. En Vässla Bike påminner även delvis om en sparkcykel.

Paris storsatsar på bilfri stad

Paris har de senaste året satsat hårt på att skapa en allt mer bilfri och promenadvänlig innerstad. Kommande åren finns planer på att ta bort 60 000 p-platser – och att helt förbjuda genomfartstrafik. Vässla uppges ha långtgående diskussioner med flera företag inom hemleverans- och Q-handeln, eller "quick commerce-handeln", som den kallas.

Det nya regelverket är verkligen ett genombrott för små elektriska fordon i Europa och visar på hur marknaden börjar anpassa sig alltmer även ur ett juridiskt perspektiv. Det är också ett bevis på att det vi arbetat utefter hela tiden stämmer, det vill säga att vi skapar en helt ny fordonskategori, kommenterar Noa Khamallah.

Vässlas uthyrningsmodell finns i dag i Stockholm, Madrid och Berlin. På samtliga marknader kan man som exempelvis last mile-bud hyra en Vässla Bike löpande via en 30-dagarsprenumeration – eller med längre bindningstid där både service och support ingår. Prislappen ligger på runt 800 kronor i månaden, i utgångsläget.

Annons