Efter nya Amazonryktena: ”Kan ju inte vara 100 procent säkra”

Räknar med lansering till Black Friday.

Amazon lanserar i Sverige i höst. Det beskedet presenterades under gårdagen i Dagens Nyheter. Uppgifterna om e-handelsgigantens svenska lansering kom från Emma Hernell, vice vd på HUI Research, som menar att hon har fått informationen bekräftad.

Beskedet kommer efter att Amazon bland annat letat efter svenska översättare och lanserat en Sverigeanpassad betaltjänst.

Annons

LÄS ÄVEN: Amazon jobbar på en svensk sajt: "Tror att du förstår"

"Finns indikationer"

Vi tog kontakt med Emma Hernell för att ta reda på om det finns någon mer konkret information att tillgå.

Vi är rätt säkra på vår sak men vi kan inte berätta källan till det. Men vi hör i branschen att det pratas om att det är på gång nu och att en lansering har förberetts en längre tid, säger hon.

HUI Research har flaggat för en svensk lansering i flera år, och enligt Emma Hernell har en lansering varit på gång tidigare men av olika anledningar fördröjts.

Men är ni mer säkra nu än ni har varit tidigare år?

Vi kan ju inte vara hundra procent säkra på att de kommer nu men det finns indikationer som tyder på det.

Har ni kontakt direkt med Amazon eller är det mer att ni har gjort en samlad bedömning av vad andra personer har sagt?

Det kan jag inte kommentera.

Annons

Följer andra länder

Emma Hernell och HUI Research gör bedömningen att det är troligt att en lansering sker i lagom tid till Black Friday.

Det är så man har gjort vid lanseringar i andra länder. Och det är egentligen inga konstigheter. Black Friday markerar starten på julhandeln och det är vanligt att lanseringar sker i anknytning till det.

Sen är det förstås mycket möjligt att man smyger igång ett annat datum, så kan det också vara. Det beror på hur mycket ståhej man väljer att göra kring lanseringen.

Enligt Emma Hernell kommer Amazons svenska upplägg att bestå av en sajt på svenska, medan leveranserna kommer att ske från Tyskland.

Annons