Efter rekordökningen – MatHem bygger nytt lager på fyra veckor

Ökar kapaciteten med 20 procent.

Så sent som i februari kunde vi berätta att MatHem har tecknat ett hyreskontrakt om att bygga ett nytt logistikcenter på 32 000 kvadratmeter i Larsboda, Stockholm. Det nya lagret ska sysselsätta runt 1000 personer och planeras att tas i drift år 2022.

LÄS ÄVEN: Här är MatHems nya superlager – ”otroligt förväntansfulla”

Annons

Men till 2022 är det några månader kvar och under den senaste tiden har antalet kunder och beställningar har ökat markant, skriver nätmatbutiken. Så nu har MatHem investerat i en ny lager- och distributionscentral i Järfälla, Stockholm, för att kunna möta efterfrågan. Det nya lagret beräknas kunna tas i bruk om fyra veckor.

Denna investering görs för att svara upp mot kundernas förväntan både på kort och lång sikt. Efterfrågan har ökat enormt bara under mars och april, och vi har redan vidtagit ett antal snabba åtgärder för att kunna möta den så gott vi kan. Vi har absolut haft våra utmaningar med detta, och ett nytt lager blir nu ännu en viktig åtgärd, som vi dessutom beräknar att kunna få på plats redan om fyra veckor, säger Johan Lagercrantz, vd för MatHem, i ett pressmeddelande.

Vi behöver ta höjd för att många av våra nya kunder kommer att stanna hos oss även framöver, och då behöver vi säkerställa att vi också kan fortsätta att leverera till dem. Med detta lager räknar vi med att på sikt kunna utöka kapaciteten med ytterligare cirka 20 procent. Vår kapacitet har ökat med 33 procent sedan början på mars, och innan sommaren räknar vi med att ha ökat med ytterligare cirka 50 procent. Vi fortsätter att jobba stenhårt med att öka kapaciteten tills dess att vi kan garantera att alla kunder som vill handla av oss också kan göra det.

LÄS ÄVEN: Konkurrenten försvann – nu ökar Mathem med 50 procent i Skåne

Lagret i i Järfälla är 4 600 kvadratmeter stort och nyinvesteringen ligger på 15 miljoner kronor. Tillsammans med fastighetsbolaget Corem Property Group ska man även bygga ett helt nytt kylrum på 600 kvadratmeter med 5 meter i takhöjd.

Samtidigt fortsätter MatHems expansion i vanlig ordning och sedan början på mars har företaget anställt cirka 250 nya kollegor, men i och med det nya centret i ska ytterligare 80 produktionsmedarbetare och chaufförer sysselsättas.

Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda fler människor jobb, särskilt i dessa tider. Rekryteringsprocessen är redan i full gång, och vi ser fram emot att snart få in flera nya, duktiga kollegor, avslutar Johan Lagercrantz.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!