Efter Revolutionrace – här är paret Nyrenstens nya projekt

"Nästa generations underhållning".

I förra veckan meddelade Pernilla Nyrensten att hon lämnar styrelsen i numera börsnoterade Revolutionrace. E-handelsundret där hon tidigare även varit vd, och som hon grundat tillsammans med maken Niclas Nyrensten.

LÄS ÄVEN: Pernilla Nyrensten lämnar e-handelssagan: ”Står starkare”

Annons

Nu står det klart vad parets nästa projekt blir. Under tisdagsmorgonen blev det känt att Pernilla och Niclas startar investmentbolaget World Tourn ASA tillsammans med brittiska Atlantic Swiss och Tourn. Ett bolag som bland annat driver ett influcencer-nätverk och som är noterat på Stockholmsbörsens juniorlista First North.

Pernilla och Niclas är två fantastiska individer som redan har skapat något otroligt som Revolutionrace, och besitter djup kunskap om att bygga brands och bolag. Att få dem som partners, är oerhört hedrande och samtidigt väldigt spännande, säger Tourns vd, Robin Stenman, i en kommentar.

AI och varumärken

Enligt pressmeddelandet investerar Pernilla och Niclas Nyrenstens bolag World Group Holding 6,6 miljoner kronor för 10 procent i Tourn ASA. Ett brittiskt samriskbolag mellan Tourn och Atlantic Swiss, som bland annat arbetar med celebriteter inom musik, film, TV och sport.

I samband med investeringen byter det nämnda bolaget namn till World Tourn ASA. Enligt pressmeddelande kommer det nybildade bolagets affärsidé och strategi vara att investera i, och själv skapa, framtidens teknik inom AI, blockchain och personliga varumärken.

Vi bygger nästa generations underhållning, AI-produkter och varumärken. Vi älskar sport, spel, musik, filmer, online och offline, och ett bättre samhälle för alla att njuta av, säger Pernilla Nyrensten i en kommentar.

Annons