Efter storförlusten – e-handlaren i konkurs: ”Tufft år”

"Ökade kostnader".

E-handlaren jobbade på bredden och sålde allt från köksprodukter till trädgårdsprylar och sport- och fritidsartiklar.

Bolagsnamnet: Handelsavenyn AB. Omsättningen: 15,2 miljoner 2021, jämfört med 15,8 mijoner 2020. Men sedan kollapsade företaget. Det sista bokslutet skrev den 30 november 2022. Sedan var det över. Typ. Webbshoppen har levt vidare. Men nu är konkursen ett faktum.

Annons

Bolaget har haft ett tufft år med ökade kostnader och minskade intäkter, vilket resulterat i sämre marginaler och en stor förlust under året, konstaterade Handelsavenyn i sitt bokslut som publicerades i november 2022.

Resultatet efter finansiella poster uppgick till -4,9 miljoner 2021, jämfört med en liten vinst på 41 000 kronor året innan.

Dessa förhållanden tyder på att det finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om bolagets förmågan att fortsätta verksamheten, skriver man. Det fanns ambitioner om att få igång ett besparingsprogram, för att kunna behålla sina banklån.

Men nu är sagan slut för Handelsavenyn AB som var registrerat i Harbo i Uppsala län. Det går dock fortsatt att shoppa från Handelsavenyn.se och systerbutiken Pusselavenyn, då konkursboet köpts upp av en ny ägare som ska driva webbutikerna vidare.

Annons