Efter succéstarten – nu tar de in 155 miljoner till expansion

Blixtsnabba leveranser från dark stores ska spridas över landet.

Blixtsnabba livsmedelsleveranser blir allt mer populära. En av pionjärerna på området här på hemmaplan är Kavall. Och nu fyller de kassan med 155 miljoner kronor via en kapitalrunda, som leds av Bonnier Ventures, Nicoya och de tidigare investerarna VNV Global och Inbox Capital.

Med den här finansieringsrundan får vi inte bara in kapital för att accelerera expansionen, i Bonnier Ventures och Nicoya får vi även fler investerare med långsiktig finansiell styrka och strategisk kompetens som vi värdesätter högt. Båda har djup förståelse för branschen och kommer ge oss ännu bättre förutsättningar att utveckla vår tjänst och fortsätta ta marknadsandelar, säger John Tengberg, vd och medgrundare av Kavall, i ett uttalande.

Annons

Kavall låter kunderna beställa hem matvaror via sin app. De kan sen levereras på under tio minuter med elcyklar från lokala dark stores. De har i dag sju butiker i Sverige och Finland. Men fler ska det bli och det är hit pengarna ska gå.

Teamet har ett exceptionellt kundfokus med ett erbjudande som gör dem väl positionerade för att driva marknaden för snabba leveranser. Vi ser fram emot att stödja bolaget i dess fortsatta resa för att leverera en enastående kundupplevelse, säger Dajana Mirborn, investeringsansvarig på Bonnier Ventures.

Kavall är ledande inom sitt segment och verksamma inom nästa generations hållbara leveranser av livsmedel. Bolaget har på kort tid visat en stark utveckling och ytterligare tillväxtpotential, säger David Karlsson, partner på Nicoya.

Annons