Efter tappet: E-handlaren är lönsam igen – och försäljningen växer

"Tangerade pandeminivåer".

Året efter att man slagit miljarden (2021) så dalade omsättningen för Bagaren och Kocken och försäljningen stannade på strax över 800 miljoner 2022. Detta med ett negativt rörelseresultat på -62 miljoner kronor.

Nu rapporterar dock e-handlaren att man är tillbaka. Vilket innebär att man ökar igen och framför allt så är resultatet återigen positivt. Omsättningen för 2023 landade nämligen på 816 miljoner kronor med ett resultat på 33 miljoner.

Annons

Vi är mycket glada över att kunna presentera ett så pass starkt resultat, trots det tuffa marknadsläget och strategiska omstruktureringar. Vi har under året haft fullt fokus på lönsamhet men har i samband med detta fått hävstång även i försäljningen där vi till och med tangerade pandeminivåer under november och december, säger företagets vd Charlotta Svarfvar i en kommentar.

Försäljningen har alltså ökat ordentligt i slutet av året och att omsättningen på totalen inte ökat förklaras med en försäljning. Företaget har nämligen avyttrat e-handlaren Robotexperten.

Bagaren och Kocken satsar nu på kärnområdet, där tillväxten inom kökssegmentet landade på 12 procent under 2023.

Framgångsfaktorer har varit nära samarbete med våra leverantörer, en nylanserad prisstrategi, hög kostnadskontroll och fortsatt starkt fokus på vår expertpositionering. Vi har även satsat på extra marknadsföring vilket gett fin försäljningseffekt och stärkt vårt varumärke, samt tagit marknadsandelar inom viktiga kategorier, säger Charlotta Svarfvar.

LÄS ÄVEN: Hon blir VD för Bagaren och Kocken: ”Blev väldigt glad”

Annons