Efter tuffa året: E-handelsparken bygger ut – tar över tryckeri

"Har vänt successivt under året".

Vid sidan av exempelvis Borås, Kalmar och Gävle har Helsingborg etablerat sig som en av landets mer profilerade e-handelsstäder. Den skånska logistiknästet är hem åt flertalet stora e-handlare och ännu fler har sina lager i trakten. Som exempel på bolag med Helsingborgsanknytning kan man nämna Gents, Coolstuff, Trademax, Footway, Tailor Store och Panduro.

Vid sidan av den snabba utbyggnaden av e-handelslager har staden haft sitt eget coworking-kontor för e-handlare i form av E-commerce Park of Sweden. Som en del av det har det också funnits en e-handelsinkubator som har hjälpt nyetablerade e-handelsföretag att växa sig större.

Annons

LÄS ÄVEN: E-handelsparken fyller 5 år: “Fattar inte riktigt hur det kunde lyckas”

Sedan ett par år tillbaka återfinns E-commerce Park i lokaler som tidigare tillhörde tidningen Helsingborgs Dagblad. Nu står det klart att e-handelsparken kommer att bygga ut sin verksamhet genom att ta över den del av huset som tidigare utgjorde Helsingborgs Dagblads tryckeri. Övertagandet sker den 1 april och verksamhetschefen Cornelia Molin utlovar “en riktigt cool yta för e-handlare 2022”.

Det blir cirka 340 kvadratmeter med sju nya kontor, ett konferensrum, entresolplan med arbetsplatser och dessutom lounge och föreläsningsyta, säger hon till Ehandel.

Precis som de flesta andra har E-commerce Park drabbats av pandemin. Företagets hyresgäster bestod främst av små företag som i en del fall fick dra ner på ytan när coronakrisen blev för kännbar. Men nu ser man ljuset i tunneln.

För ett år sedan stod vi med cirka 50 procents vakans på vår coworking-yta och hade ett krisläge ekonomiskt. Därefter har det vänt successivt under året och allt fler e-handlare har växt till en storlek mogen för att flytta från vardagsrummet till coworkingplatsen.

I dag har E-commerce Park cirka 60 anslutna bolag som arbetar i lokalerna, samt 100 alumniföretag och cirka 50 medlemsföretag utöver det.

Vilken är din främsta förhoppning inför 2022?

Att våra e-handlare ska kunna träffas fysiskt i syfte att utbyta erfarenheter och kunskap med varandra, avslutar Cornelia Molin.

Annons

Helsingborgs Dagblad flyttade till centrala Helsingborg från sina tidigare lokaler år 2015. Då hade tidningen huserat i 50 år i de lokaler som E-commerce Park nu förfogar över. Tryckeriet invigdes år 2000.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!