Efter uppköpet av Twilfit – utförsäljning på sajten och i butik

"I full färd med att städa ur lagren".

Twilfit blir kvar i Sverige, men på vissa håll kommer butiker att slås ihop för att undvika dubbelplaceringar. Så kan man sammanfatta planerna för underklädeskedjan Twilfit, som nyligen togs över av den danska konkurrenten Change Lingerie.

LÄS ÄVEN: Köpte Twilfit - nu räknar Change med att stänga butiker 

Annons

Varnar för lång leveranstid

I samband med att Change tog över sitt nyinköpta dotterbolag, berättade bolagets vd för Ehandel om planerna med den svenska delen av verksamheten. Bland annat planerade man att fylla på Twilfits sortiment med Changes egna varumärken.

Och uppenbarligen har man inte tänkt tappa tempo i omvandlingen av Twilfit. Nu kan vi nämligen avslöja att kedjan, som har 57 butiker runt om i Sverige, har dragit igång en "utförsäljning" med 40 procent rea på en stor del av sortimentet. Draget har lett till ett ökat tryck hos bolagets e-handel, som just nu flaggar för att leveranserna kommer att ta längre tid än normalt. Den som kontaktar bolagets kundservice får samtidigt räkna med längre svarstid. Rean gäller också i åtminstone utvalda butiker.

Nylanserar i höst

Den omfattande utförsäljningen ska dock inte tolkas som att fler butiksstängningar - än vad som tidigare aviserats - är på väg, förkalar Changes vd Claus Walther Jensen.

"Utförsäljning" ska inte tolkas som "upphör". Vi är i full färd med att städa ur lagren så att vi kan vara klara med det "nya" Twilfit till hösten, skriver han i ett mejl till redaktionen.

Kan du säga något mer om vad "nya Twilfit" innebär, utöver att Changes varumärken ska tas in i sortimentet?

Tyvärr kan jag inte säga mer än så ännu.

Change har för närvarande 17 butiker i Sverige. Företaget finns på 12 marknader och har totalt 281 butiker, inklusive de 57 Twilfitbutikerna.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!