Köpte Twilfit – nu räknar Change med att stänga butiker

VD:n talar ut om planerna.

Efter en tids rekonstruktion stod det i februari klart att underklädeskedjan Twilfit hade fått en ny ägare. Köparen var den danska underklädesjätten Change Lingerie, som under gårdagen meddelade att köpet nu var undertecknat och klart.

LÄS ÄVEN: De tar över modekedjan efter rekonstruktionen: "Nytt hem"

Annons

Twilfit hade vid uppköpet 57 butiker över hela Sverige. Tanken är att de ska ligga kvar under samma varumärke även framöver, berättar Changes vd Claus Walther Jensen för Ehandel.

De kommer att fortsätta vara Twilfit, men sortimentet ska innehålla en större del av Changes varumärken. Det finns en del ställen där vi har dubbelplaceringar och då kommer vi att slå ihop dem. Men tanken är att det ska vara en kedja i Sverige och den kommer att vara Twilfit, säger Claus Walther Jensen.

På de platser i Sverige där Twilfit och Change ligger i nära anslutning till varandra är alltså det troligaste att det är Twilfit som kommer att vara kvar. Exakt hur sammanslagningen ska gå till eller hur många butiker som alltså kommer att få stänga är inte bestämt i dagsläget.

Det blir en process som vi får genomföra i förbindelse med att hyreskontrakten går ut. Men idén är inte att reducera antalet butiker utan bara att slå ihop butikerna på de platser där vi har dubbeletableringar.

Change har för närvarande 17 butiker i landet, vilket innebär att kedjan just här är betydligt mindre än sin nya systerkedja. I resten av Norden ser situationen dock helt annorlunda ut. Change är etablerat i 12 länder och har totalt 281 butiker, inklusive Twilfitbutikerna, och enligt Claus Walther Jensen är företaget marknadsledande i Norge, Danmark och Finland. Koncernen räknar med att omsätta drygt 1,2 miljarder kronor under räkenskapsåret 2020/2021.

Annons