Efterträdaren klar – han blir ny finanschef för Kjell & Company

"Ser fram emot att vara med och utveckla bolaget till nästa nivå".

Kjell Group meddelar att man blivit med ny CFO. Det efter att nuvarande ekonomi- och finansdirektör Niklas Tyrén tidigare berättat att han lämnar bolaget. Ersättaren är nu alltså klar och det är Erik Hansson som kommer att kliva in i rollen.

LÄS ÄVEN: Kjell & Companys finanschef kliver av: ”Varit starkt bidragande”

Annons

Erik kommer närmast från en roll som Managing Director & Group CFO för Brio AB, som är en del av Ravensburger AG, där han även ingått i koncernledningen.

Det känns fantastiskt bra att knyta Erik Hansson till Kjell Group och vårt team i koncernledningen. Med Erik får vi en erfaren ledare med stor förståelse för branschen och lång erfarenhet av konsumentprodukter. Jag ser mycket fram emot att börja arbeta tillsammans, säger Andreas Rylander, vd och koncernchef på Kjell Group, i en kommentar.

En nöjd kund

Som tidigare meddelats kommer Niklas Tyrén att lämna Kjell Group under andra kvartalet 2024 och tanken är att Erik Hansson tillträder senast den 1 juni 2024.

Jag är väldigt stolt över att axla rollen som ekonomi- och finansdirektör på Kjell Group. Det är ett fantastiskt bolag, med ett starkt varumärke i en unik nisch av marknaden, som jag har följt under många år som nöjd kund. Jag ser nu fram emot att vara med och utveckla bolaget till nästa nivå tillsammans med mina nya kollegor, säger Erik Hansson.

Annons