Egna e-handeln mot nytt megarekord – redan slagit 2020

"Inte direkt förvånade".

Trots att 2020 blev ett rekordår för Linums egen e-handel och jämförelsetalen höga, så är redan ett nytt rekord i sikte. Men frågan är var det landar? Redan 1 september passerade man nämligen hela förra årets försäljning.

Vi är naturligtvis väldigt glada över att vår e-handel presterar så starkt. Glada, men inte direkt förvånade, säger Charlotta Dahlqvist, COO på Linum, i ett pressmeddelande.

Annons

Linums egen omsättning fortsätter att växa och utgör nu runt 35 procent av bolagets totala omsättning. Efter att ha uppgraderat sajten under 2019, styrt om kampanjer 2020 och i år fokuserat mer på prissättning har man alltså fått god utdelning.

Alla åtgärder vi genomför skapar resultat direkt och det är naturligtvis mycket tillfredsställande. Vår fina konvertering håller i och vi ser en positiv trafiktillströmning där rätt kund vill gå på avslut, säger Charlotta Dahlqvist.

Den egna webbutiken är som allra störst i Tyskland. En marknad som tidigare legat jämsides med den svenska för företaget. Även i Frankrike ökar man på bred front och har passerat hela förra årets omsättning.

Vi har justerat vår affärsmodell och har skapat ett kretslopp mellan egen e-handel och marknadsplatser. Kvittot på att vår idé håller har kommit snabbt och vi ser positivt på att fortsätta utveckla oss i vår nya riktning kommande år, avslutar Charlotta Dahlqvist.

Annons