Ehandel avslöjar: Kavall lämnar landet – ”fokus på lönsamhet”

"Vi har haft en fin start".

De gick ut starkt i augusti 2021. Kavall skulle bli det nya heta på last mile-himlen. De har totalt tagit in drygt en kvarts miljard. Förra året lanserade de sin tjänst i både Helsingfors och Oslo.

Vad är det då de gör? Jo, de levererar kassar med mat till dörren på 10 minuter. Leveranserna sköts av bud på eldrivna cyklar.

Annons

LÄS ÄVEN: Last mile-uppstickaren blöder pengar – slaktar värderingen

Men sedan lågkonjunkturen bet sig fast så har pengarna börjat att sina. Dessutom är konkurrensen hård, samtidigt som konsumenterna som bekant håller allt hårdare i sina plånböcker. I augusti förra året tvingades man att lägga ner sin verksamhet i Helsingfors.

LÄS ÄVEN: Offensiven blev för dyr – Kavall lägger ned i Finland

Nu har turen även kommit till Oslo. Detta enligt ett tips till Ehandel. Och när vi kontaktar Jonna Knibestöl, Head of Brand & Communications på Kavall, bekräftar hon att så är fallet.

Det stämmer att vi just nu pausar vår expansion i Norge och stänger vår butik i Oslo. Anledningen är ett ökat fokus på lönsamhet, vilket har medfört att vi behövt tänka om lite i vår expansionsstrategi och satsa mer på att fortsätta utveckla vår svenska hemmamarknad. Vi har haft en fin start i Oslo och hoppas att vi kan återkomma någon gång i framtiden, skriver Jonna Knibestöl i ett mejl till Ehandel.

Nu återstår det att se hur lönsamhetsstrategin ser ut framåt.

Annons