Ehandel slår megarekord: “Har aldrig varit hetare”

Över 100 000 unika.

Många experter har påpekat hur e-handeln den senaste tiden hoppat flera år framåt i utvecklingen. Hemleverans är numera sällan ett problem och de bekväma e-handelstjänsterna blir bara fler för varje dag som går.

Intresset för e-handel speglar sig inte oväntat också i intresset för vårt företag, Ehandel, och våra nyhetssajter. Redan i april gick vi ut med nyheten att vi slagit trafikrekord i spåren av Covid-19. Då var vi väldigt glada över att snitta 60 000 unika läsare i veckan, men det var tydligen bara början.

Annons

Vanligtvis brukar sommaren innebära en dipp i antal läsare men detta är inte något vi känt av i år. Allt har istället pekat rakt uppåt. Något som gav extra bränsle till e-handelsintresset var det faktum att vi i slutet av juli kunde presentera bevis för att Amazon förbereder en helt svensk lansering, något som kort därefter också bekräftades av företaget.

Vi på redaktionen är överväldigade av den positiva respons vi har fått de senaste veckorna. Det är glädjande att se att så många vänder sig just till Ehandel för att få senaste nytt från branschen, säger vår chefredaktör Johanna Allhorn.

Ehandel upplever lite av en "perfect storm" där svenskarnas intresse för e-handel är skyhögt samtidigt som branschen genomgår en starkt accelererad utveckling.

Under förra veckan passerade bara Ehandel.se 110 000 unika besökare och veckorna innan det ligger snittet en bra bit över 80 000 unika. Sidvisningarna närmar sig samtidigt en halv miljon per vecka.

Nu tar vi fart mot 200 000! säger Johanna Allhorn.

Vår vd, Johan Svensson, kommenterar också redaktionens resultat.

Det är fantastiskt roligt att se det ökade intresset för e-handel. Inte bara affärsmässigt för oss utan även för samhället i stort. E-handeln är framtidens hållbara handel och vi är övertygade om att det finns mycket att vinna för alla med den digitala transformationen. En sak är i alla fall helt säker, e-handel har aldrig varit hetare än just nu, säger Johan Svensson.

Annons
Annons