Exklusivt: Här är Amazon.se – det blir en helsvensk lansering

"Project Dancing Queen" avslöjat!

Ehandel.se kan avslöja att Amazon.se i princip är redo för lansering. E-handelsjätten behöver bara peka om domänen Amazon.se. Genom att själv peka Amazon.se till en av e-handlarens servrar på Irland så kan vi i skrivande stund surfa runt på en helt svensk Amazon.se-sajt.

För att vara på den säkra sidan testade vi även att logga in på Amazon.se med vårt internationella Amazon-konto, vilket fungerade perfekt.

Annons

Det blir ingen svensk Amazon.de

Vad betyder då detta? För det första betyder det att Amazon inte kommer att lansera en tysk översatt sajt utan man kommer direkt använda domänen man betalade över 6 miljoner kronor för.

LÄS ÄVEN: Prislappen för Amazon.se – över 6 miljoner kronor

När vi surfar runt på Amazon.se slår det oss också att mycket är översatt och klart för lansering. Vi stöter dock på vissa engelska texter och vi har förstås inte hunnit gå igenom alla produkter, där vissa kategorier verkar vara bättre översatta än andra.

Välkomsttexten, som Amazon alltid pryder sina nylanserade sajter med, är exempelvis på engelska och kan ses nedanför.

(Klicka för större bild)

Här kan vi även se att det svenska projektet går under namnet “Project Dancing Queen”, uppenbarligen inspirerat av ABBA. Det framgår även att antalet kategorier inte riktigt är spikat. Vi gissar faktiskt att hela lanseringen väntar på att Amazon ska få in ett tillräckligt stort antal svenska e-handlare som kan sälja sina varor via deras marketplace. Detta så att Amazon.se blir mer attraktivt för svenska konsumenter.

LÄS ÄVEN: Amazon rustar för Sverige-satsning – rekryterar chefer och e-handlare

Annons

Just nu hittar vi bara svenska säljare som exempelvis Electrolux, vilka förmodligen också redan säljer via den tyska marknadsplatsen. I övrigt är det mest utländska säljare men med svenska priser och svenska produkttexter. Priserna är dock inte speciellt snyggt avrundade.

Sverige först ut i Norden

Vill du besöka Amazon.se, såvida inte e-handlaren kort efter denna artikel publicerats låser ner sajten, så behöver du i din lokala dator peka amazon.se och www.amazon.se till antingen ip-nummer 54.239.33.62 eller 52.95.125.8, som båda är registrerade på Amazon. Den tekniska manövern uppdagades först av den finska mjukvaruutvecklaren Jesse Leskinen.

Du kan även nå Amazon.se via adresserna https://54.239.33.62/ eller https://52.95.125.8/, men då fungerar inte alla delar av sajten och du måste förmodligen klicka dig förbi en del säkerhetsvarningar i din webbläsare.

Det verkar idag inte finnas några sajter upplagda för Amazon.fi, Amazon.dk eller Amazon.no. Sverige verkar alltså vara först ut i den nordiska satsningen.

Nedan följer några skärmdumpar från Amazon.se:

Annons