Komplett miljardökade igen – och visar upp nytt förvärv

"Kommer att hålla i sig".

Den norska elektronikjätten Komplett Group, som äger såväl Komplett som Webhallen, fortsätter att växa på alla fronter. Under årets andra kvartal omsatte man 2,4 miljarder norska kronor, att jämföra med 2 miljarder under samma period 2020.

Också EBIT fick sig en skjuts i rätt riktning och landade på 85 miljoner norska kronor - en ökning med 22 miljoner från året innan.

Annons

Vi levererar solid tillväxt på 17 procent i det andra kvartalet, driven av fina framsteg inom alla våra affärsområden tack vare starka insatser från våra anställda. Det här görs i en tid med historiskt höga jämförelsetal från förra året, då vi i B2C-segmentet gynnades av det nya konsumentbeteendet som följde med Covid-19, säger Lars Olav Olaussen, vd på Komplett, i en kommentar.

Samtidigt konstateras att den nyligen noterade koncernen nu passerad 5 miljarder norska kronor under det första halvåret. En förbättring med nästan 1 miljard från samma period förra året.

E-handeln har vuxit starkt sedan införandet av Covid-relaterade restriktioner i mars 2020 och jag är helt övertygad om att det här skiftet i konsumentbeteendet kommer att hålla i sig, fortsätter Olaussen.

"Viktigt tillägg"

Komplett har under det andra kvartalet också hakat på den starka abonnemangstrenden och lanserat tjänsten Flex till konsumenter. Där låter man kunderna helt enkelt köpa produkter till en fast månadskostnad och efter avslutad period kan kunderna byta upp sig. Därefter ser Komplett till att produkten säljs second hand.

Flex är vårt initiativ för att skapa en cirkulär ekonomi inom ramarna för vår hållbarhetsagenda. Vi tror att ett nytt sätt att äga produkter kommer att bygga långsiktiga kundrelationer som ger oss chansen att skapa kundlojalitet och återkommande intäktsströmmar.

Dessutom meddelar koncernen att att man köpt 65 procent av företaget Ironstone, som levererar molnbaserade IT-lösningar och tjänster.

Köpet av Ironstone representerar ett strategiskt viktigt tillägg till Kompletts tjänster i det växande servicesegmentet, säger Lars Olav Olaussen och flaggar för att fler förvärv kan bli aktuella framgent.

Annons
Annons