Elgiganten efter helgens haveri: ”Påverkat e-handeln negativt”

Tunga beskedet efter kampen mot köerna.

Black Weekend blev sannerligen en mörk helg för Elgiganten. Elektronikkedjans webbutiker havererade helt i de nordiska länderna. Sajterna blev så överbelastade att kunderna tvingades in i upp till timslånga köer. Den exakta orsaken bakom problemen är dock inte helt fastställd, än.

Vi håller just nu på att utreda detta och återkommer med en kommentar så fort vi har fått klarhet i det hela. Men det vi kan konstatera är att belastningen aldrig varit så hög tidigare. Viktigt att komma ihåg att vi är marknadsledande i fyra olika marknader, i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Våra servrar hanterar alltså trafiken från alla dessa marknader samtidigt, säger Li Persson, kommunikationschef på Elgiganten, till Ehandel.

Annons

Många hade svårt att tro sina ögon. Det gick till och med så långt att det spekulerades i att det rörde sig om en PR-kupp för att locka kunder till butik, eller skapa en ”hype” online. Men det dementerar man.

Nöjda kunder är alltid det viktigaste för oss. Att vi skulle göra ett ”PR-drag” som skulle ske på bekostnad av kundupplevelsen stämmer givetvis inte. En virtuell kö skulle i min mening aldrig skapa någon ”hype”. Vi har all förståelse för att situationen på vår hemsida var frustrerande för våra kunder, och vi beklagar detta. För att kompensera för detta har vi förlängt årets Black Friday-kampanj över Cyber Monday.

Att det inte rör sig om någon slipad PR-kupp förstärks dessutom av det faktum att försäljningen online allt annat än gynnades av kökaoset.

Situationen på vår hemsida har påverkat vår e-handel negativt, mer än så kan jag tyvärr inte kommentera i nuläget, berättar Li Persson.

Ni har förlängt era BF-erbjudanden över Cyber Monday, vad hade ni egentligen planerat för måndagen?

Det stämmer. Vår planerade Cyber Monday-kampanj erbjöd färre produkter. Vi har aldrig någonsin haft så många kampanjprodukter samtidigt under en kampanj som under årets Black Friday. Vi hade hela 2500 olika produkter på kampanj. Dessa kan man nu ta del av även idag, som en ursäkt för situationen på vår hemsida.

Lista: Produkterna som gick bäst på Black Friday hos Elgiganten
1. TV
2. Mobiler
3. Hörlurar
4. Datorer
5. Surfplattor
6. Högtalare
7. Tvättmaskiner
8. Diskmaskiner
9. Spelkonsoller
10. Inbyggnadsvitvaror

Annons
Annons